Onze school - Our school

Engels vanaf groep 1

Sinds 2002 krijgen de leerlingen op obs Dubbeldam Engels vanaf groep 1. Wanneer u bij ons in een kleutergroep binnenloopt, is de kans aanwezig dat u terecht komt in een Engels liedje, spelletje of gesprek. In onze kleutergroepen krijgen de leerlingen namelijk ongeveer vijf uur per week les in het Engels. 

De vakleerkracht,miss Jean, komt iedere woensdag in de groepen 1/2 een half uur Engelse les geven. Zij doet hetzelfde als de eigen groepsleerkracht: ze leest voor, zingt liedjes met de kinderen, speelt spelletjes in de klas of in het speellokaal, maar allemaal in het Engels. 

                     Stichting Leergeld


Jean is native speaker, wat inhoudt dat Engels haar moedertaal is. De kinderen worden als het ware ondergedompeld in het Engels: zij spreekt in principe geen Nederlands met hen. Natuurlijk spreken zij zelf niet vanaf het begin Engels, maar na verloop van tijd gaan de kinderen steeds meer proberen Jean in het Engels te antwoorden in plaats van in het Nederlands.Op de andere dagen krijgen de kinderen een aantal momenten per dag Engels van hun eigen,geschoolde leerkracht.


Meer Engels op The English page