Welkom‎ > ‎groepen‎ > ‎Bovenbouw‎ > ‎Groep 5/6‎ > ‎

albums

We zijn inmiddels een aantal weken aan het werk in groep 5/6. Voor ons allemaal is dit even wennen, zowel voor juf Jannette en juf Mirjam als voor de kinderen.  Twee groepen binnen een lokaal, hoe werkt dat nu?

Soms is de juf bezig met de ene groep en dat betekent dat de andere groep zelfstandig aan het werk is. Afhankelijk van de soort les mogen de kinderen elkaar helpen of moeten ze proberen om vragen zelf op te lossen. Met behulp van het blokje geven de kinderen dan aan of ze een vraag hebben, of ze hulp willen bieden of dat ze zelf ongestoord willen werken.

Naast de vakken die gescheiden worden, zijn er ook veel activiteiten die groep 5 en 6 samen kunnen doen. Verkeer, schrijven, tekenen, crea en gym zijn vakken die we als groep doen. En dat is reuze gezellig qua samenwerking en omgaan met elkaar. Op die momenten zijn we een “gewone” klas.

Ook hebben we dit schooljaar een stagiair van het Da Vinci College, Jordy. Hij loopt bij ons stage als vierdejaars onderwijsassistent. We hopen dat hij het lesgeven aan onze groep zo leuk vindt, dat hij na het behalen van zijn diploma inderdaad naar de PABO gaat om daar voor meester te leren.

“Meester” Jordy helpt kinderen individueel, maar neemt soms ook de helft van de groep apart, zodat beide groepen extra instructiemomenten hebben. Vooral tijdens Engels is dit plezierig, want daarbij leren we van de digital teacher en de filmpjes van Take it Easy. We genieten er dan van dat we op dat moment een klein klasje zijn.

Al met al dus genoeg afwisseling in groep 5/6. We hopen met elkaar op een plezierig schooljaar.

Comments